Hobby Psychologie - Autisme (autistische stoornis)

Autisme (autistische stoornis)


Kan je je moeilijk uiten? Heb je moeite om relaties aan te gaan? Vind je het moeilijk om uit jezelf activiteiten te ondernemen? Geef je terug wat je krijgt? Heb je een taalachterstand? Vind je het moeilijk om een gesprek te beginnen of te onderhouden? Heb je een eigenaardig taalgebruik? Speel je geen sociale spelletjes? Beperk je je maar te een bepaalde activiteit? Doe je bepaalde handelingen maar weet je niet waarom je deze handelingen verricht? Ben je bezig met voorwerpen een langere periode achter elkaar? heb je 6 of meer vragen met ja beantwoord dan heb je waarschijnlijk autisme.

Normaal
Iedereen maakt wel eens een puzzel en is hier lange tijd mee bezig. Als je dyslexie hebt betekent het nog niet dat je autisme hebt. Je hebt eigenaardige trekjes maar je weet ze onder controle te houden zodat niemand zich er aan stoort. Je bent soms onaardig tegen mensen maar dat komt omdat ze ook onaardig tegen jouw doen. Je praat een straattaal die je leeftijdsgenoten ook praten.

Niet normaal
Als je weinig verschillende activiteiten onderneemt. Moeite hebt met sociale contacten van je eigen leeftijd. Raar eigenaardig taalgebruik. Je doet nooit wat voor een ander. Beperk je je maar tot een paar activiteiten en voorwerpen.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password