Hobby Psychologie - Histrionische of Theatrale persoonlijkheidsstoorni

Histrionische of Theatrale persoonlijkheidsstoorni


Wil je graag in het centrum van de belanstelling staan? Vind je het leuk om andere mensen te verleiden? Is wat je voelt erg wisselend? Besteed je veel aandacht aan je uiterlijk en is je uiterlijk extreem? Probeer je je emoties extra kracht te geven door ze heftig te uiten? Ben je makkelijk beinvloedbaar? Is iedereen je beste vriend? Als je veel van deze vragen met ja beantwoord dan heb je waarschijnelijk een Histrionische of Theatrale persoonlijkheidsstoornis.

Normaal
Het is normaal dat je aandacht wilt als je jarig bent. Het is normaal dat je mensen verleid als je uit gaat. Als er aanleiding is tot een verandering van stemming is dit normaal dat dit ook gebeurt. Het is normaal dat je jezelf verzorgt maar je probeert niet op te vallen. Als je boos bent of erg blij zal je dit extra uiten maar dit doe je niet in situaties waar het niet in gepast is. Je neemt andermans kritiek in overweging maar het bepaald niet je uiteindelijke beslissing. Als jij een relatie als intiem ervaart ervaart je partner dat ook.

Niet normaal
Je probeert op te vallen door je uiterlijk maar je bent niet op een feest. Je wilt alle aandacht naar je toe trekken terwijl andere mensen ook aandacht nodig hebben of willen. Je verleid mensen terwijl ze niet te verleiden vallen. Je uit je emoties op een hele heftige manier terwijl dit niet nodig is voor het communiceren. Je gaat altijd mee met wat de ander zegt. Iedereen lijkt wel je beste vriend te zijn.


Wordt de DSM goed gebruikt?

Voer hier uw username en password in:

Username
Password