Hobby Psychologie - Gegeneraliseerde angststoornis

Gegeneraliseerde angststoornis


Heb je langer dan 6 maanden last van bezorgdheid en/of angsten? Krijg je moeilijk controle over je emoties? Ben je rusteloos, opgewonden of geirriteerd? Ben je snel moe? Ben je prikkelbaar? Heb je last van slaapproblemen? Heb je last van spierspanningen? Kan je je moeilijk concentreren en herinner je je niet veel? Je gebruikt geen drugs of geneesmiddel die deze angsten kunnen veroorzaken? Je kan niet functioneren of heel erg moeilijk in het dagelijkse leven en je ervaart lijden? Er is niet spraken van een paniekstoornis of separatie angststoornis of anorexia nervosa?

Normaal
Het is normaal dat je bij problemen bezorgdheid of angsten kent of in situatie waar er een groot risico is van falen. Je hebt angsten een korte periode in de tijd dat de problemen zich voordoen maar wanneer de problemen over zijn zijn de angsten ook over.

Niet normaal
Als je een lange periode angstig bent of bezorgdheid en je de controle over jezelf dreigt te verliezen. Er doen zich fysieke problemen voor zoals spierspanningen en je bent in contact met anderen snel prikkelbaar. Je ervaart dat je lijdt en je denkt dat het nooit goedkomt.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password