Hobby Psychologie - Sociale fobie

Sociale fobie


Ben je bang om sociale activiteiten te ondernemen? Ben je bang om kritisch beoordeeld te worden door anderen? Ben je bang dat je iets doet waardoor je vernederd wordt of beschamend zal zijn? Krijg je een paniekaanval als je in 1 van de situaties komt waar je bang voor bent? Kan je je beroep, school of relaties niet onderhouden door deze sociale activiteiten doordat je de situaties vermijd? Heb je niet last van bijwerkingen van drugs of geneesmiddlen en geen somatische aandoening zoals stotteren of een ander psychiese stoornis?

Normaal
Iedereen is bang om voor een grote groep mensen te spreken en je let dan extra op je woorden. Niemand vind kritiek leuk maar je kan er wel mee omgaan. Niemand wil vernederd worden of beschaamd maar je vermijd de situaties niet. Als je stottert vind je dit niet leuk.

Niet normaal
Als je zo bang bent dat je kritische gebeurtenissen die belangrijk zijn voor je leven niet durft te ondernemen en dat je daardoor aan de zijlijn komt te staan. Zelfs als je maar een onderdeel en jezelf niet aan een groep presenteert ben je bang om op die plek aanwezig te zijn.


Wordt de DSM goed gebruikt?

Voer hier uw username en password in:

Username
Password