Hobby Psychologie - Specifiek fobie

Specifiek fobie


Ben je overdreven bang voor een bepaalde situatie of voorwerp zoals: vliegen, hoogten, dieren, injecties of bloed zien? Krijg je een paniekaanval als je in contact komt met deze gebeurtenis? Vind je het zelf ook niet normaal als je zo reageert? Probeer je de situaties of voowerpen zoveel mogelijk te vermijden? Lijd je functioneren op werk school of relatie eronder? Heb je deze fobie langer dan 6 maanden en ben je onder de 18? Je hebt geen andere stoornis? Als je deze vragen met ja beantwoord dan heb je waarschijnelijk een Specifiek fobie.

Normaal
De meeste mensen zijn bang voor spinnen, en vinden naalden niet echt prettig als die in je lijf worden gestoken. Bij bloed dan denk je niet gelijk alsof er niks aan de hand is en vind je het niet prettig als iemand bloed.

Niet normaal
Als je een spin ziet dat je er niet langs durft te lopen. Wanneer je niet durft om een naald te zien of daar in de buurt te komen. Wanneer je zeker weet dat je gezekert bent je niet over een touwbrug durft te wandelen terwijl je zeker weet dat je dit aankan en dat alle kabels veilig zijn.

Wordt de DSM goed gebruikt? 

Voer hier uw username en password in:

Username
Password