Hobby Psychologie - Kortdurende Psychotische stoornis

Kortdurende Psychotische stoornis


Heb je een korte periode gehad dat je dingen dacht die niet normaal waren? Je hoorde dingen die er niet waren? Je kon een korte periode niet uit je woorden komen? Je kon een korte periode niks meer zeggen of je ging iedereen napraten? Als je 1 van deze vragen met ja beantwoord hebt en dit een periode van 1 maand of minder gehad hebt dan heb je waarschijnelijk een kortdurende Psychotische stoornis.

Normaal
Het is normaal dat je wel eens dingen denkt waarvan je denkt dat is een rare gedachten maar het mag niet je leven beheersen. Je hebt wel eens gedachtes waarvan je dacht waarom heb ik die nou. Iedereen staat wel eens met zijn mond vol tanden. Iedereen praat elkaar na maar het is niet irritant en valt binnen de kaders van normaal.

Niet normaal
Je dacht dingen die je hele leven beheersen die niet normaal waren. Je hoorde dingen die geen gedachte waren maar duidelijk van een ander persoon waren die niemand anders hoorde. Je kon niet uit je woorden komen. Je praten iedereen na en je deed de bewegingen van mensen ook na en mensen stoorde zich hier aan.


Wordt de DSM goed gebruikt?

Voer hier uw username en password in:

Username
Password