Hobby Psychologie - Stress Therapie - Delen

Stress Therapie - Delen


Je hoort wel eens gedeelde smart is halve smart. Delen van stress kan heel erg helpen. Het eerst voordeel dat je hebt door over je stress te praten is dat je het kwijt raakt en  niet opkropt. Het andere voordeel is dat de ander jouw stress kan begrijpen.

Over het algemeen geld de regel dat emoties opkroppen niet goed is en dat geld ook voor stress. Het opkroppen van stress is niet goed. Het kan wel zijn dat als je stress deelt dat je zo de ander belast. Soms is het dan ook goed om in de gaten te houden dat je iemand niet te veel belast met je eigen stress. Wanneer iemand jouw niet begrijpt kan dat juist meer stress opleveren. Dan is het goed om iemand anders op te zoeken, die jouw wel kan begrijpen.

"Wat vaak ook gebeurt is dat als mensen hun stress en problemen dat je jezelf herkend en dichter bij elkaar komt omdat je elkaar beter begrijpt. Dit is de ideale manier van stress delen"

Soms delen mensen ook hun stress met jouw. Dit kan soms vervelend zijn en jouw juist stress op leveren. Dan is de manier dat mensen hun stress delen niet goed voor je. Maar wat vaak ook gebeurt is dat als mensen hun stress en problemen dat je jezelf herkend en dichter bij elkaar komt omdat je elkaar beter begrijpt. Dit is de ideale manier van stress delen.

Het kan ook zijn dat je stress ontkent wordt. Dus wanneer je stress probeert te delen wordt dit ontkent dat je stress hebt. Dit levert heel veel stress op en het is goed om dan andere mensen te zoeken of professionele hulp inschakelen. Vaak lijdt het er toe bij het ontkennen van stress tot ruzie. De kans dat je ruzie met iemand krijgt is dus groot. Je kan dan twee dingen doen. De persoon ontwijken. Helaas is dit niet altijd mogelijk, de andere mogelijkheid is ruzie zoeken wat waarschijnlijk heel veel stress zal opleveren. In een situatie dat stress ontkent wordt kan er voor zorgen dat je overbelast raakt en een burn-out krijgt en depressief wordt en waarschijnlijk eenzaam voelt. 

Voer hier uw username en password in:

Username
Password