Hobby Psychologie - Stress Therapie - Stress verminderen door te sport

Stress Therapie - Stress verminderen door te sport


Er zijn vele voordelen aan sport. Niet alleen dat het gezond is voor je lichaam kan het ook gezond zijn voor je geest.

Je kan op 2 verschillende manieren sporten en stress verminderen
- ontladen
- ontspannen / bewustwording

Je hebt positieve stress en negatieve stress. Het kan dat als je een fanatiek sporter zoals boksen, ben dat je de hele dag bezig bent geweest met ontladen. Dan kan het zijn dat ontladen meer stress oplevert. Maar voor iemand die veel achter de computer zit kan het misschien juist goed zijn dat je ontlaad. Het hangt dus ook af van de individu wat positieve stress is en negatieve stress.

ontlading
Je kan op verschillende manieren stress ontladen. Meestal zijn dit dingen zoals boksen tegen een muur basketbal voedbal en tennis, waar je veel moet bewegen en veel dingen doet. Waar je agressie in kwijt kan raken. Het doel van ontladen is dat je bewegingen maakt zodat je spieren in beweging komen en zo stress vrijkomt en afgevoerd kan worden door je lichaam

Ontspannen / bewustwording
Soms is het goed als je bewust wordt. Yoga meditatie is een manier om bewust te worden net zoals rek en strek oefeningen. Wat er gebeurt als je bijvoorbeeld op 1 been staat dan moet je controle krijgen over je hele lichaam. Zo wordt je gelijk bewust waar stress zich bevindt in je lichaam. Ook is het goed om je ogen dicht te doen bij dit soort oefeningen. We zijn vaak bezig met kijken en het is goed om je ogen dicht te doen zodat je nog meer moet vetrouwen op je lichaam. Ons evenwichtsorgaan werkt op verschillende manieren.
- visueel via je ogen
- het slakkenhuis is een evenwichtsorgaan achter je oren.
- je lichaam neemt ook evenwicht waar

Het doel van deze methode is dat je rustig word en bewust wordt van je lichaam. Wanneer je bewust bent van je lichaam kan je beter reageren op andere mensen. Het rekken van je lichaam zorgt er ook voor dat stress kwijt geraakt wordt en dat knelpunten minder worden. Wanneer je bewegen maakt wordt je lichaam flexibeler en zal je in het dagelijks leven je makkelijker kunnen bewegen. Ook kan je hierdoor erachter komen waar je stress zit en deze punten extra oefeningen doen.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password