Hobby Psychologie - Bezigheids Therapie

Bezigheids Therapie


Het probleem wat een ziekenhuis heeft en zeker psychiatrische ziekenhuisen dat de patienten in een gesloten omgeving leven. Deze mensen hebben weining en soms zelfs geen contact met de wereld buiten de muren van het ziekenhuis. Je begrijpt wel dat een mens ook meer moet doen dan eten drinken en slapen.

Vaak zitten deze mensen ook in een isolement. Om uit het isolement te komen is het handig als je vaardigheden beschikt. Daarom bied een psychiatrisch ziekenhuis therapienen aan die zowel de mensen bezig houden en dat mensen nieuwe vaardigheden aanleren. In weze komt het er op neer dat een ziekenhuis twee doelen heeft.
- bezigheid
- nieuwe vaardigheden aanleren

Het probleem is als mensen niets doen dan gaan mensen achteruit. Het is belangrijk om bezig te zijn en dingen te ondernemen. Hersenen zijn altijd actief zelfs als je slaapt. Dus als je niks doet zijn je hersenen ook bezig met nieuwe dingen aan het leren. Wanneer je niks doet leert de hersenen dat je niks moet doen. Vaak zie je in dit soort situaties dat mensen achteruit gaan. Een ziekenhuis kan zich het niet permiteren dat mensen achteruit gaan. Daarom is het een onderdeel op korte termijn om mensen bezig te houden. Op lange termijn is het belangrijk dat mensen beter worden en terugkeren in de maatschappij, omdat dit niet altijd haalbaar is worden er vaak korte termijn doelen gesteld en worden mensen bezig gehouden.


Voer hier uw username en password in:

Username
Password