Hobby Psychologie - Competenties managment groeps niveau human resourc

Competenties managment groeps niveau human resourc


Competenties analyseren op groeps niveau
Bij competenties analyseren op groeps niveau ga je kijken wat je vaardigheden van je bedrijf of groep zijn. Je kan dan de mensen zelf vragen wat de competenties zijn. De groepsleden elkaar onderling vragen wat hun competenties zijn. Daarna kan je ook kijken wat mensen buiten je eigen groep vinden wat je competenties zijn.

Competenties beoordelen op groeps niveau
Nu je aardig weet wat de competenties zijn zal je ook verschillende dingen kunnen opvallen. Stel iemand ligt niet goed in de groep (dit kan verschillende redenen hebben). Dan zal je waarschijnlijk zien dat de individu slecht beoordeeld wordt. Als je kijkt wat deze individu zelf zegt dat hij kan of waard is zal je zien hij of zij waarschijnlijk vind dat hij meer waard is dan de andere zeggen. Er is ook een andere verklaring hiervoor en dat is dat de individu zichzelf te goed beoordeeld. In ieder geval word er zo duidelijk waar er knelpunten zitten binnen de groep zelf.

Nu heb je bijvoorbeeld mensen buiten je groep gevraagd wat ze vinden. De mensen buiten de groep zullen andere opvallen dan de mensen in de groep zelf. Zij zullen de groep meer als geheel beoordelen. Ook hier weer is het goed om te kijken of er geen motief is om de groep goed of slecht te beoordelen. Het is ook goed om de verschillende feedback naast elkaar te leggen en de overeenkomsten en de verschillen van de feedback te bekijken. 

Dan zie je wat de groep zelf denkt wat hij vind en wat mensen (klanten) buiten de groep vinden wat de groep slecht of goed doet. Waarschijnlijk is er verschil waarneembaar wat de groep van zichzelf vind en wat de mensen buiten de groep vinden. Je kan dan kijken of het klopt wat de mensen buiten de groep vinden of dat het klopt wat de groep zelf vind. Als de groep een verkeerd beeld van zichzelf heeft moet de groep gaan kijken wat ze kunnen verbeteren om te voldoen aan wat de mensen buiten de groep willen. Soms moet de groep meer naar buiten treden en mensen informatie geven en dan begrijpen de mensen buiten de groep beter waarom de groep het doet zoals hij of zij doet of laten zien dat je het wel goed doet. Je kan kijken of je het beeld wat de andere mensen veranderd.

Competenties verbeteren op groeps niveau
Je zal zien dat wanneer je feedback hebt gekregen je inzicht hebt wat er goed gaat in je bedrijf en wat er slecht gaat. Je kan dit op verschillende manieren oplossen. Je kan nieuwe mensen aannemen. Je kan mensen op een cursus zetten. Je kan de taakverdeling veranderen of op een andere manier hebt bedrijfsproces optimaliseren. Ook kan je kijken hoe je beter naar buiten kan treden zodat je een beter imago krijgt.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password