Hobby Psychologie - Hooggevoelig

Hooggevoelig


Hoog sensitief is een karakter eigenschap. Mensen die hoog sensitief zijn, zijn gevoeliger dan andere mensen en nemen dingen sneller waar. Ook raken deze mensen eerder geprikkeld dan mensen die dat niet zijn. 

Vaak zijn mensen die hooggevoelig zijn gevoelig voor drugs en caffeine. Ook sociale prikkels zijn deze mensen extra gevoelig voor. Een hoog sensitief persoon neemt dingen die in een groep met mensen spelen vaak eerder waar en weet eerder vaak wat er aan de hand is en wat er speelt. Ook nemen mensen die hoog sensitief zijn vaak eerder details waar waar de meeste mensen alleen een boom ziet staan ziet een hoogsensitief persoon ribbels in de boom en dat de bladerenen groter zijn dan normaal en nemen veel meer details waar. Dit geld ook als een hoogsensitief persoon naar mensen kijkt. Vaak is het zo dat mensen zich afvragen hoe iemand dat allemaal kan weten van hem of haar. Dit heeft te maken dat een hoogsensitief of hooggevoelig persoon meer waarneemt en daardoor meer weet. Vaak zijn hooggevoelige mensen ook creatief. Gemiddeld zijn 1 op de 5 mensen hooggevoelig.

Voordelen van hoogsensitief
Vaak is het zo dat hoog sensitieve mensen vaak eerder dingen door hebben. Ze kunnen zich goed inleven in anderen mensen. Ze zijn creatief en vaak slim in het oplossen van problemen.  Vaak hebben hoog sensitieve mensen een sterk ontwikkeld geweten.

Nadelen van hoogsensitief
Mensen zijn snel uit balans, dit kan door stress, caffeine of prikkels zijn van andere mensen. Ze slurpen emoties op van andere mensen en kunnen hier moeilijk mee omgaan. Ze hebben ook moeite om met hun eigen emoties om te gaan omdat ze heftiger zijn en intsenser dan normaal. Ze hebben meer rust nodig dan gemiddeld om hun emoties te verwerken. In een samenleving als de onze kan het zijn dat manager niet begrijpen dat mensen meer rust nodig hebben

Voer hier uw username en password in:

Username
Password