Hobby Psychologie - Hobby psycholoog Vs Psycholoog

Hobby psycholoog Vs Psycholoog


Een hobby psycholoog is geen psycholoog want hij heeft er niet voor gestudeerd. Bij een psycholoog weet je zeker dat hij een diploma heeft, maar iedereen kan hobby psycholoog worden. Als hobby psycholoog begin je altijd bij jezelf. Dus in plaats van iemand anders te vertrouwen moet je beginnen met jezelf te vertrouwen en te vertrouwen dat je jezelf kan helpen. Want als je jezelf niet kan helpen kan je ook  een ander niet helpen.

Voordelen van een hobby psycholoog
Een hobby psycholoog helpt mensen omdat hij dat wil en niet omdat het zijn werk is. Je hoeft nooit naar een hobby psycholoog te luisteren als je dat niet wilt, maar hij of zij kan je wel hele goede adviezen geven. Als het goed is spreekt hij/zij op basis van wat zelf ervaren is.  Zelf kan je ook hobby psycholoog worden zonder dat je veel tijd, geld en energie hoeft te steken in een opleiding. Je kan jezelf net zoveel ontwikkelen als je zelf wilt  en de tijd die je er voor over hebt.

Voordelen van een psycholoog of psychiater
Een psychiater mag medicijnen voorschrijven en hij geeft advies en je weet dat hij zijn studie heeft afgerond. Een psycholoog doet, op de medicijnen na, hetzelfde. Dus je weet zeker dat hij over een bepaald soort kennis beschikt, zoals aan universiteiten gedoceerd wordt. Een psychiater  is een arts, hij heeft de eed van Hippocrates afgelegd, dit houdt in dat hij zijn kennis alleen mag gebruiken om goed te doen en geheim te houden wat de patiënt hem vertelt.  Als hij dat niet doet kan je een klacht indienen. De psycholoog heeft een vergelijkbare belofte afgelegd.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password