Hobby Psychologie - De maakbare samenleving 2.0 werelden

De maakbare samenleving 2.0 werelden


Created: 2012-11-4 Last modified: 2012-11-4 Published: 2012-11-4

Om meer gelijkheid te creeeren tussen verschillende groepen hebben ze de maakbare samenleving 2.0 bedacht. Dit houd in dat je werelden creeerd. Je hebt de leiders, de wetenschappers, de hulpverleners en de arbeiders. In dit systeem zou er meer gelijkheid komen tussen verschillende groepen. Je wordt ingedeeld in een groep en dat wordt de rest van je leven. Het maakt niet uit wat je doet als je ingedeelt wordt als arbeider dan zal je nooit een leider worden.


Het Het Idee van werelden ontstond. We konden onmogelijk allemaal gelijk zijn en het bleek dat arbeiders in de oude situatie minder betaald kregen dan de leiders. Dit systeem zou de oplossing zijn voor het probleem van ongelijkheid. In iedere wereld zouden mensen gelukkig worden. Het idee was dat geld niet gelukkig maakte maar dat je wel gelukkig kon worden in je eigen wereld. Niet iedereen kon een leider worden of een wetenschapper of hulpverlener. Het idee was dat als je niet beter wist dat je dan gelukkig zou zijn in je eigen wereld. De leiders zijn gelukkig in de leiders wereld en de wetenschappers zijn gelukkig in de wetenschappers wereld en de hulpverlener in de hulpverleners wereld. en de arbeider in de arbeiders wereld. In elke wereld zijn weer subwerelden. Bijvoorbeeld managers horen ook bij de leiders wereld. Managers moeten de werelden in stand houden. Bij elke wereld hoorde sociale regels. 

"Want je wist niet beter of je leeft in je wereld met de sociale regels die bij jouw wereld horen." 

De leiders mogen bijvoorbeeld deals sluiten en mogen organiseren.
Maar omdat de leiders mogen organiseren mogen de arbeiders, hulpverleners en wetenschappers het niet. De wetenschappers moesten moeilijke problemen oplossen en de hulpverleners moesten zorg leveren. De arbeiders moesten werk verrichten.

Op een gegeven moment ontstond het idee van de ideale arbeider. Mensen bleken te programmeerbaar. En omdat je ingedeeld was in je wereld wist je niet beter dan dat je volgens de regels moest leven van jouw wereld. Nu zou de ideale wereld geschapen zijn. Door te programmeren konden mensen niet ontsnappen aan hun wereld en kon er een betere wereld ontstaan waar iedereen gelukkig zou worden. Want je wist niet beter of je leeft in je wereld met de sociale regels die bij jouw wereld horen. De leiders zorgden er wel voor dat je in je wereld bleef waar je thuis hoorde. 

Voer hier uw username en password in:

Username
Password