Hobby Psychologie - Recht op zelfkennis

Recht op zelfkennis


Created: 2012-11-4 Last modified: 2012-11-4 Published: 2012-11-4

Het recht op zelfkennis is heel erg simpel. Als er een besluit wordt genomen wat invloed heeft op jouw leven dan heb je het recht om dit besluit te horen krijgt. Het idee hierachter is dat je zo zelfkennis krijgt over je eigen leven, en zo beter in staat bent om jezelf te verdedigen.

Steeds meer besluiten worden genomen. Steeds meer invloed krijgen bedrijven overheidsinstanties op de gewone burger. Ook moet je steeds vaker beslissingen nemen in je leven die je niet kan overzien. Dan is het belangrijk dat je informatie krijgt. Maar het is ook belangrijk dat je niet overspoelt wordt door informatie. Dus het is belangrijk dat je alleen de informatie krijgt die voor jouw belangrijk is.

Ook gebeuren er dingen achter mensen hun rug om. Met het recht van zelfkennis is dit een stuk moeilijker om dat te doen omdat mensen verplicht zijn informatie over beslissingen te mede te delen. Ook kan het helpen tegen discriminatie censuur en excommunicatie. Daarom is het recht op zelfkennis een belangrijk regel die ik denk ingevoerd moet worden. Maar helaas ga ik hier niet over.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password