Hobby Psychologie - Levenskwaliteit

Levenskwaliteit


Created: 2012-11-4 Last modified: 2012-11-4 Published: 2012-11-4

In een wereld als deze waar steeds meer mogelijk is, is het ook mogelijk dat het fout gaat. Het is niet alleen een kwestie van geld en macht dat verdeeld moet worden. Het is ook een kwestie wat willen we in ons leven doen. Waar gaan we ons goed door voelen. Om dit samen te vatten zou ik graag het woord levenskwaliteit gebruiken.

Je kan op verschillende manieren je levenskwaliteit verbeteren.
- Driften (een belangrijk onderdeel waar we mee bezig zijn als we ons goed voelen zijn driften)
- Liefde (contact is belangrijk vooral als het contact gebaseerd is op "liefde")
- Eer (als je iets goed doet krijg je eer)
- Leuke baan (De meeste mensen zijn 5 dagen in de week 8 uur per dag bezig met hun baan dus het is beter dat het een leuke baan is)
- Geld (Er zijn maar weining mensen die het niet leuk vinden om geld te hebben)

Je ziet dat ik geld onderaan het lijstje hebt gezet van waar je gelukkig van wordt, vaak is het wel zo dat je meer vrienden hebt als je geld hebt dus meer liefde krijgt, als je geld hebt kan je ook makkelijker je driften volgen, voor mensen die niet weten wat driften zijn (in het kort betekenen driften zinloze bezigheden zoals muziek luisteren, sex, computeren, tv kijken en socializen die geen direct nut hebben maar waar je je wel lekker door gaat voelen).

Wat vaak mis gaat is dat alles in geld wordt uitgedrukt. Ik heb een ander artikel geschreven over de fysieke wereld en Geestelijke wereld. Hier is goed om dat onderscheid ook te maken. We hebben ons lichaam nodig om te communiceren maar we ervaren geluk niet met ons lichaam maar met onze geest. Dit betekent dat het een slechte manier is om levenskwaliteit uit te drukken in geld. Omdat levenskwaliteit onderdeel is van onze psyche is het belangrijk om dat in levenskwaliteit uit te drukken en geld ondergeschikt te maken aan dit doel.

Meer over driften...

Voer hier uw username en password in:

Username
Password