Hobby Psychologie - Heeft hobby psychologie recht om te bestaan

Heeft hobby psychologie recht om te bestaan


Created: 2009-05-12 Last modified: 2009-05-12 Published: 2009-05-12

Het eerste kritiekpunt is binnen. Mensen zijn bang dat psychologie te laagdrempelig wordt als je het hobby psychologie noemt. Misschien zou de volgende stap zijn een hobby chirurg.

Het wordt inderdaad laagdrempelig maar is dat erg. Ik ga er vanuit dat psychologie een wetenschap is waarbij de mens zijn gedachten analyseert.

Als je een 12-jarig jongtje neemt dat voetbal speelt. Dan gaat hij zijn tegenstander analyseren en zijn teamgenoten. Hoe beter hij begrijpt wat zijn teamgenoten kunnen en gedrag leert herkennen van zijn teamgenoten hoe beter hij kan samenspelen. Hetzelfde geldt voor zijn tegenstander. Hoe beter hij het gedrag van zijn tegenstander kent hoe beter hij zijn tegenstander kan verslaan. Kortom een 12 jarig jongetje die voetbal speelt analyseert mensen.

Het grote verschil is dat psychologen en psychiaters onderzoeken en deze informatie en analyses van mensen met elkaar delen. Maar niet met ons. Toch zal elk mens dagelijks tientallen verschillende analyses maken van de personen in zijn omgeving. Dan kan hij beter de juiste analyses maken. Dit kan je beter doen als je kennis neemt van psychologie. Daar vind je onderzoeken waar je kant en klare analyses hebt. Zo kunnen niet alleen psychiaters en psychologen nog beter functioneren.

Een hobby chirurg betekent eigenlijk dat je in iemands vlees gaat snijden, daar ben ik tegen. Een hobby psychiater betekent dat je mensen analyseert wat een niet hobby psychiater namelijk de rest van de bevolking ook doet, alleen misschien kunnen ze dingen leren van hobby psychologie. De drempel verlaging is juist goed omdat je bewust wordt van je eigen geest en je eigen denken en zo beter in het leven kan functioneren. Mensen die toevlucht nemen in het paranormale hebben nu een alternatief en dat is hobby psychologie.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password