Hobby Psychologie - Penetratiedrang in een religieuze context

Penetratiedrang in een religieuze context


Created: 2017-10-30 Last modified: 2017-10-30 Published: 2017-10-30

In mijn vorige artikel heb ik het over penetratiedrang bij mannen gehad. In dit artikel wil ik het plaatsen binnen een religieuze en atheïstische context. Ik wil het over de volgende religie's hebben in deze context:
- Christenen en Bhoedisten
- Moslims
- Atheisten

Christenen en Bhoedisten
Op heel veel punten zijn deze religies verschillend maar op dit punt hebben ze een opmerkelijke overeenkomst. De overeenkomst die deze religies op dit punt hebben is het volgende. Mannen kunnen zich verheffen door hun penetratiedrang af te wijzen. Deze drang afwijzen en andere mannen de drang wel laten gebruiken maakt hun een monnik die zich op deze manier kan verheffen en een goed mens kan zijn. De vraag is voor veel mensen wil je als man zijnde zover gaan? Dat is een persoonlijke vraag. 

Wat je wel kan stellen dat de man verantwoordelijk is voor zijn penetratiedrang. Tevens vertelt de religie dat je respect voor de vrouw moet opbrengen, ookal betekent het dat je een keer je penetratiedrang moet afwijzen.

Moslims
Het verschil tussen moslims is dat penetratiedrang de verantwoordelijkheid is voor de vrouw. De vrouw moet maar geen aanstoot geven om gepenetreerd te worden. Deze verantwoordelijkheid vind ik persoonlijk te ver gaan. Het kan gebeuren dat een vrouw express een man verleid en vervolgens nee zegt om te pesten. Deze mogelijkheid is aanwezig. Maar in een veel groter aantal is de vrouw helemaal niet verantwoordelijk voor de penetratiedrang bij mannen. Het is dan ook onterecht in mijn optiek om de vrouw altijd verantwoordelijk hiervoor te houden. Met name omdat het voorbeeld meer een uitzondering is dan een regel.

Atheïsten
Bij de Atheïsten is het zo dat je het als man zijnde helemaal zelf kan uitzoeken. Dus je moet maar van je fouten leren. Persoonlijk vind ik een visie op dit onderwerp wel wenselijk. Ik vind het een minpunt dat je als Atheïstische de man vrouw verhouding maar zelf moet uitvinden.

Als ik zo vrij mag zijn om een aanzet te geven voor een visie hier is hij dan:
De bloeiende vrouw en haar man

Voer hier uw username en password in:

Username
Password