Hobby Psychologie - De bloeiende vrouw en haar man

De bloeiende vrouw en haar man


Created: 2017-10-27 Last modified: 2017-10-27 Published: 2017-10-27

Feminisme kan niet bestaan zonder mannen. Feminisme gaat dan ook over de relatie tussen mannen en vrouwen. Zonder de opinie van mannen mis je een belangrijk onderdeel van een relatie. In een man vrouw relatie hoort er ook de mannelijke interpretatie van het feminisme thuis. Dit is dan ook mijn mannelijke interpretatie van het feminisme. 

U kent natuurlijk het verhaal over de bloemen en de bijtjes. Ik wil dit metafoor gebruiken voor een feministische relatie tussen man en vrouw vanuit de positie van de man. De vrouw is de bloem in dit verhaal. Dit gaat over een bloem die dicht is en gesloten. Het eerste wat er moet gebeuren is dat de bloem open gaat. Dit kan heel goed gebeuren door de warmte en liefde van de zon. Vervolgens als de bloem open is kan een bijtje de bloem bevruchten. 

In dit metafoor interpreteer ik een feministische relatie dat de vrouw de rol van bloem heeft en de man de rol van zon (warmte en liefde) en de bij (de seksuele daad). In abstracte zin zijn we hier in het westen er redelijk mee eens. 

Zelfs een bijbels interpretatie is zelf mogelijk. Jozef gaf zijn vrouw warmte en liefde en Maria voelde de warmte en liefde van God. Vervolgens was er geen bijtje (ultieme feminisme) en Jezus was geboren.

Natuurlijk is het verhaal uit de bijbel in de dagelijkse praktijk niet erg haalbaar. Want als man zijnde wil je gewoon af en toe bijtje zijn. Sommige relatie gaan ook op dit punt stuk, omdat de man vind dat hij niet genoeg krijgt. Dan kom je uiteindelijk op het punt vanuit het perspectief van een man zijnde. Ik begrijp dat je als vrouw warmte en geliefkoosd wil worden, ik wil dat uit mannelijk feminisme in mee gaan, maar als man zijnde wil je ook aan je trekken komen. 

Als je dit metafoor nog dieper uitdiept kom je uiteindelijk hoeveel zon kan een vrouw verwachten in verhouding tot hoeveel bij. Vaak is de situatie dat vrouwen vooral zon willen en mannen vooral bij. Dit is in mijn optiek het dillema tussen een man en vrouw, vanuit mannelijk oogpunt omtrent feminisme.

Aan de ene kant wil je als mannelijke feminist best de excessen verhelpen, aan de andere kant vind je het als mannelijk feminist gewoon verdomt lekker om bij te zijn. Dit is dan ook het dillema van mannelijk feminisme.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password