Hobby Psychologie - Mindfulness boedhistische technieken worden weten

Mindfulness boedhistische technieken worden weten


Created: 2012-11-4 Last modified: 2012-11-4 Published: 2012-11-4

Mindfulness is volledig geaccepteerd als een wetenschappelijke methode om stress, negatieve gedachten,  angst en depressies te lijf te gaan. Er is zelfs op hersenscans te zien dat de mindfulness methode effectief is. Ook is er met deze methode 50% minder terugval bij depressies.

Mindfulness is een deel van boedhistische meditatietechnieken. Belangrijk   daarbij is het focussen van aandacht en niet oordelen. In het begin werden boedhistische technieken gezien als een geloof. Maar de wetenschap begint te onderkennen dat boedhisme zowel wetenschap als religie is. Wetenschappelijk  onderzoek heeft  aangetoond dat deze (meditatieve) methode werkt. Meer dan 50% heeft geen terugval meer na het aanleren van deze techniek.

Mindfulness leert je  onder andere je aandacht te focussen  op je adem en op dingen die echt belangrijk voor je zijn. De andere dingen kun je opmerken, maar daar niet over oordelen en de methode kan je leren om geen aandacht te geven aan het piekeren en negativiteit. Wanneer je je aandacht focust op dingen die echt belangrijk voor je zijn groeien ook deze dingen waarop je je  focust.
Ook heeft het boeddhisme en mindfulness  een bepaalde levensvisie die te complex zijn om nu uit te leggen.

http://www.dalailama.com/page.128.htm

o.a. meditation and psychotherapy

Voer hier uw username en password in:

Username
Password