Hobby Psychologie - Trolling

Trolling


Created: 2017-07-9 Last modified: 2017-07-9 Published: 2017-07-9

In de wereld van domeinnamen, patenten en merkenrecht vind vaak trolling plaats. Het is een bekend fenomeen en het is een juridisch probleem. Laten we eerst kijken naar patenten.

Het ontstaan van patenten is gecreëerd omdat mensen veel arbeid en werk verricht hebben om iets te vinden en te onderzoeken. Daarom kregen deze mensen patent omdat anders de situatie ontstond dat mensen het konden kopiëren en de persoon die al het werk gedaan had kon geen voordeel eruit halen. Om ervoor te zorgen dat de persoon die veel werk in onderzoek heeft gestoken toch nog zijn voordeel er mee kon doen is patenten recht ontstaan.

Waar het fenomeen trolling vandaan komt is dat het ideaal waaruit deze rechten ontstaan niet meer van toepassings op het recht wat de persoon krijgt. Trolling houdt in dat je rechten hebt bijvoorbeeld een patent terwijl dat niet te herleiden valt aan arbeid maar het simpelweg een juridische transactie is waardoor je het recht hebt verkregen. Het ideaal waarom mensen patent konden krijgen vanwege hard werken aan onderzoek is niet meer van toepassing maar sommige mensen hebben wel de rechten. Dit wordt trolling genoemd.

Hetzelfde kan je zien omtrent domeinnaam handel en merkenrecht. Hetzelfde ideaal is van toepassing. Je hebt hard gewerkt om een domein of merk sterk te maken. Daarom is het de mogelijkheid om je arbeid te verzilveren en dus een domeinnaam en merkenrecht te krijgen. Het kan de situatie zijn dat iemand het werk en arbeid heeft verricht maar dat iemand anders zo slim is geweest om het merk te registreren. Deze persoon die het merk geregistreerd heeft heeft een jurdische transactie gedaan en verder helemaal niks bijgedragen aan het succes van het merk en/of domeinnaam. Dit is precies hetzelfde probleem en de term trolling is dan ook erg relevant.


Voer hier uw username en password in:

Username
Password