Hobby Psychologie - Is mentalisme een competentie of een geloof

Is mentalisme een competentie of een geloof


Created: 2017-01-13 Last modified: 2017-01-14 Published: 2017-01-13

Hypnose, gedachten lezen ik geloof er niet in. Maar hoef je er in te geloven als het waar is of niet. Onderzoekers in Californië kunnen reconstructies van gezichten maken door middel van functionele MRI gemaakt. Maar kunnen mensen ook gedachten lezen van mensen? De wetenschap is hier nog niet volledig over uit. Stel dat we dit als waarheid defineren voor deze discussie dan een oneindig debat te gaan voeren  of het waar is.

In mijn optiek zijn wat mentalisten doen competenties net zoals andere vaardigheden. Het verschil is als een mentalist echt goed is dan hoef je hem niet te geloven om het waar te laten zijn. Een echte mentalist kan ook mensen beinvloeden zonder dat de persoon die hij of zij hypnotiseert er in geloofd. Een ander verschil is dat mentalisten onderdeel kunnen zijn van elk geloofsovertuiging van Moslim tot Boedhisme en christenen tot Atheïsten. De werking van wat mentalisten doen is ook anders dan geloof.

Een geloof gaat vaak uit van heilige geschriften en leefregels. Echter dit is meer een overtuiging dan een vaardigheid. Terwijl mentalisten zeggen dat ze over vaardigheden beschikken, die hun niet tot moreel hogere mensen maken.

Mijn conclusie is dan ook als mentalisten bestaan dan is het een competentie inplaats van een geloof.

http://www.ninefornews.nl/wetenschappers-vinden-manier-om-gedachten-te-lezen/

Voer hier uw username en password in:

Username
Password