Hobby Psychologie - Filosofie kapitalisme vs Filosifie Communisme

Filosofie kapitalisme vs Filosifie Communisme


Created: 2016-08-31 Last modified: 2016-08-31 Published: 2016-08-31

Ik ben hier niet om je standpunt over kapitalisme te veranderen maar wel om verdieping omtrent dit onderwerp te geven.

Filosofie Communisme
De filosofie van het communisme wordt gekenmerkt door het sociale aspect van we zijn allemaal mens en dienen daarom een menswaardig bestaan te krijgen. Waar het communisme een hekel aan heeft als iemand zegt dat hij meer of beter is dan iemand anders door bijvoorbeeld ergens goed in zijn. Communisme zegt in wezen tegen talent moet dat nou zo gewaardeerd worden en kunnen we hier geen sociale oplossing voor vinden namelijk de rijkdom die gecreëerd wordt laten beslissen door het volk of je commune wat er mee gebeurt. In wezen wordt talent gemarginaliseerd door de ideologie van gelijkheid en wordt talent geplaatst naast andere mensen met mindere competentie maar die ook heel erg mens zijn.

Filosofie Kapitalisme
De filosofie wordt gekenmerkt door de Amerikan dream. Als je wat kan kan iedereen de top bereiken je moet alleen het lef en de talent hebben om dit te doen. Er wordt in wezen gezegd dat iedereen zich mag proberen te verheffen boven iemand ander. In onze westerse samenleving zie je dit terug dat sporters zich kunnen verheffen. Muzikanten en kunstenaars kunnen zich ook verheffen. In de Wetenschap kan je je al langere tijd verheffen en wat onlangs toegevoegd is is dat je je kan verheffen door middel van ICT. Waardoor je je ook kan verheffen is doormiddel van sociale oplossingen bedenken voor de mensheid en zorg en het leger.

Wat zegt Communisme over Kapitalisme
Communisme zegt in wezen dat er teveel ongelijkheid ontstaat en dat het onrechtvaardig is dat er in het kapitalisme zoveel armen zijn en extreem rijken. Het verschil in rijkdom wordt wat mij betreft terecht gezegd dat het een kwalijke zaak is in het kapitalisme.

Wat zegt Kapitalisme over Communisme
Bij jullie heb je ook armen en rijken mensen. Wat er met namen gedeeld wordt in het communisme is armoede en iedereen wordt arm in het communisme. Ook het gelijkheidsideaal wordt bekritiseerd. Kapitalisme zeggen maar al te snel zeker we zijn allemaal gelijk maar de een is meer gelijk dan de ander. Ik wil hier nog iets aan toevoegen dat het communisme alle manieren van verheffen vernietigd en behalve het sociale verheffen.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password