Hobby Psychologie - De maakbare samenleving in het kort

De maakbare samenleving in het kort


Created: 2016-07-8 Last modified: 2016-07-8 Published: 2016-07-8

Stap 1 maak een mindmap
Je kan een mindmap van de persoonlijkheid eigenschappen en competenties maken van elk persoon in de wereld. Het is een routeplanner van iemands hersens en denkpatronen.

Stap 2 Kijk voor bouwmogelijkheden en afbraak
Het kan best zo zijn dat over een jaar een persoon anders is dan dat hij of zij nu is. Je kan bijvoorbeeld aan afbraak doen. Bekend is het mechanisme om iemand van zijn alcohol verslaving af te doen raken. Je geeft een medicijn waardoor je je slecht voelt bij alcohol en zo neemt het verlangen naar alcohol automatisch af. Wat je beloont groeit en wat je niet beloond wordt kleiner.

Stap 3 Bekijk het resultaat
Nu hoop je dat je de persoon zo gemaakt hebt zoals jij wilt. Het is geen exacte wetenschap dus het pakt soms anders uit.

Problemen
Je kan ook een mindmap maken van iemand en dan vervolgens de racist in iemand belonen. Dit doe je door telkens problemen met zwarten te creëren of moslims en hem te laten winnen. Ik ga in dit voorbeeld uit van een blanke man. Deze man heeft dan in een half jaar tientallen negatieve ervaringen met buitenlanders en heeft de discussie gewonnen, zo is er een nieuwe weg aangelegd in de Mindmap. Vervolgens groeit de racist in deze blanke man door deze ervaringen. Het probleem is dat je het goed en slecht kan gebruiken. Helaas wordt het ook slecht gebruikt.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password