Hobby Psychologie - Geld en sociaal zijn

Geld en sociaal zijn


Created: 2016-05-18 Last modified: 2016-05-18 Published: 2016-05-18

We kennen allerlei sociale mensen. De meeste zijn heel erg rijk. Sociale beroepen zijn politici,  psychiaters, managers, bankwezen, zorg,  politie en natuurlijk de kerk en het koningshuis. Niet allemaal hebben evenveel geld. Ik denk dat de koning en de paus nog het meeste verdienen. Dit mogen zij omdat ze heel erg goed zijn.

Het aspect dat ze goed zijn en zo sociale voordelen mogen genieten is een discutabel aspect. De koning is ontzettend goed en de Paus is een heilige. Iedereen moet naar hun luisteren en mensen moeten doen wat ze zeggen. Daarnaast genieten ze een riant inkomen omdat ze zo goed sociaal bezig zijn. De vraag die je hierbij kan stellen: wat doen ze dan voor ontzettend goeds. Het is mij niet duidelijk welke sociale doelen ze bereiken waaruit blijkt dat ze zo ontzettend goed zijn en deze voordelen mogen genieten.

Als we kijken wie onze sociale helden zijn dan zijn het kort door de bocht: Jean d'Arc, Martin Luther King, Nelson Mandela en Gandi. Er is een grote overeenkomst tussen al deze mensen. Deze mensen hebben de voordelen eerlijker proberen te verdelen. Jean d'Arc heeft de frans monarchie gezegd dat ze het rustiger aan moesten doen. Martin Luther King en Nelson Mandela hebben de voordelen tussen blank en zwart eerlijker verdeeld. Gandi heeft tussen verschillende kasten de rijkdommen eerlijker proberen te verdelen. Telkens zie je dat de verdeling scheef gegroeid is en dat de helden van onze geschiedenis de voordelen die mensen genieten gelijkwaardiger verdeeld hebben onder de hele bevolking.

Managers houden zich ook bezig met het sociale gebied. Ze manage mensen en dat doen ze zo goed dat ze miljoenen mogen verdien. Wanneer je nu de vorige alinea leest dan lees je precies het tegenovergestelde. Sociaal betekent voordelen eerlijker verdelen en niet voordelen zoveel mogelijk centraliseren. De Koning en de Paus heb je precies hetzelfde probleem. Ze pretenderen sociaal te zijn en willen daarom voordelen centraliseren terwijl als we kijken naar onze helden op het sociale vlak hebben ze altijd voordelen verdeeld onder de bevolking.

Ik heb een theorie over het kapitalistische systeem en de democratie en geld. Geld is heel goed middel om te gebruiken in de fysieke wereld. In de wereld van de geest corrumpeert juist geld. Waar het toe leid als je mensen gaat belonen voor dingen die ze doen op sociaal vlak en daar hele hoge beloningen tegenover zet, kan zoeen persoon maar 1 ding denken. Ik krijg dit omdat ik heel erg sociaal ben en heel erg goed ben. Dit is een subjectieve waarde en heeft in grote lijnen te maken met je zelfbeeld. Iemand kan zichzelf geweldig vinden maar misschien is dat nergens op gebaseerd (grootsheidswaanzin). Het tegenovergestelde kan ook iemand kan geweldige dingen doen maar zichzelf niks vinden (minderwaardigheidscomplex). Het is zo subjectief en heeft zoveel te maken met het zelfbeeld. Vaak leid dit er toe dat deze mensen zichzelf verrijken en sociale constructies bedenken die goed zijn voor hun zelf omdat ze dan een hogere beloning krijgen. Deze redenatie lijdt tot corruptie. Daarom denk ik dat geld in de sociale systeem van de samenleving zoals de democratie alleen maar corruptie in de hand werkt. Daarin tegen denk ik dat in de wereld van dingen en spullen geld heel erg goed werkt en dat we daar onze welvaart aan te danken hebben.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password