Hobby Psychologie - Muziekindustrie of Hypeindustrie

Muziekindustrie of Hypeindustrie


Created: 2016-05-6 Last modified: 2016-05-6 Published: 2016-05-6

Binnen de muziekindustrie heerst de opinie dat de beste moet winnen en de manier om dat te bepalen is wie het meest populair is. Dit is lange tijd de manier geweest om muziekkanten te beoordelen. Nu zijn er een paar slimme media mensen geweest die hebben gezegd tegen muziekkanten. Jij wil populair zijn als je me geld geeft dan help ik je daarbij. Dit zijn dan ook wel de spindoctors genoemd.

De situatie die ontstaan is hierdoor dat er de ene hype na de andere hype gecreëerd wordt door verschillende spindoctors. Je zou hiervan kunnen zeggen dat dit bij de muziekindustrie hoort. Het gaat er tenslotte om hoe populair je bent want daar worden muziekkanten al geruime tijd op beoordeeld. De kanttekening die je kan plaatsen is gaat het nog wel om de muziek. Zijn we nog wel een muziekindustrie of zijn we een hypeindustrie geworden. De rede dat muziekkanten miljoenen mogen verdienen is dat de luisteraar geruime tijd vind dit is de top van het menselijk presteren op het gebied van muziek en dat mag beloond worden. Nu het niet meer om muziek gaat maar om een hype gaat die redenering niet meer op. Mensen die niet muzikaal zijn kunnen toch grote smaken geld verdienen en populair worden doordat spindoctors ze helpen. Muziekkanten die muzikaal zijn maar geen spindoctor hebben vallen buiten de boot. Nu is de huidige situatie in de muziekindustrie dat het niet meer de top is binnen de muziekindustrie die populair is maar gewoon mensen die gehyped zijn. Nu was de rede dat muziekkanten hoge beloning mochten krijgen omdat ze bij de top van de muzikale elite behoorde omdat ze muzikaal waren. Deze rede valt weg want zelfs mensen die niet kunnen zingen kunnen bij de top eindigen als zanger.

De keuze die nu ontstaat is willen we de muziekindustrie verbasteren tot hypeindustrie of zeggen we, we moeten terug naar onze roots en weer naar de basis gaan en dat is dat wij ons bestaansrecht verlenen aan de mooie muziek die we maken.

ps: over smaak valt niet te twisten.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password