Hobby Psychologie - Liefde is discriminatie

Liefde is discriminatie


Created: 2016-04-20 Last modified: 2016-04-20 Published: 2016-04-20

Je hoort mensen vaak zeggen waarom is er zoveel haat en geweld in de wereld. Waarom houden mensen niet meer van elkaar. Want waar het om het leven in draait is dat je liefde geeft en ontvangt. Het antwoord is dat liefde en discriminatie hetzelfde soort gedrag is.

Ik wil dit graag uitleggen aan de hand van mijn kat. Ik verzorg mijn kat in mijn zienswijze goed. Ik geef haar speciaal dieet voer en ik doe elke dag de kattenbak. Mijn kat kost me geld en ik heb er uit egocentrisch standpunt niet veel aan mijn kat. Ik doe het omdat ik van mijn kat hou. Ik zou het nooit volhouden als ik mijn kat geen superkat zou vinden. Ik zou nooit voor een ordinaire straatkat elke dag poep scheppen en eten en drinken verzorgen. Dit doe ik omdat ik denk dat mijn kat super is. Dat mechanisme dat ik mijn kat super vind heet liefde.

Je kan ook een andere relatie leggen. Namelijk ik verzorg mijn kat heel erg goed maar de andere katten die op straat leven die geef ik niet eens een aaitje. Ik behandel mijn kat beter dan dat ik andere katten behandel. Met andere woorden ik discrimineer mijn kat ten opzicht van andere katten.

Wat is hier nu aan de hand. Je kan liefde beargumenteren en discriminatie beargumenteren en wat is nu waar. In wezen komt het er op neer dat liefde is hetzelfde objectief waarneembaar gedrag als discriminatie. Liefde geven is een voorkeursbehandeling en discriminatie is hetzelfde.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password