Hobby Psychologie - Hoe kijken mensen televisie en het sociaal masker

Hoe kijken mensen televisie en het sociaal masker


Created: 2015-10-19 Last modified: 2015-10-19 Published: 2015-10-19

Heel veel mensen hebben als klacht op mensen die te zien zijn op televisie. Ja maar hij meent het niet. Hij doet alleen maar aardig omdat hij op televisie is. En het is nog waar ook. Mensen die werken in de televisie industrie en de veel praten zetten een sociaal masker op om zo hun beste beentje voor te zetten.

Maar stel dat ze het niet doen. Stel dat een televisiepresentator tegen jong talent zegt jij mag door omdat je een lekker ding bent. Het is wetenschappelijk bewezen dat mannen meerdere malen per dag aan sex denken en ook op hun werk. Nooit komt het ter spraken op televisie. Maar nogmaals als ze dat wel zouden doen wat zou het publiek dan roepen. Wat ze doen is deze man weghonen. Als mensen hun sociaal masker af zouden zetten zou heel Nederland roepen deze man of vrouw moet weg en is niet geschikt. Dus verliest zo persoon zijn baan. Je wordt namelijk geacht om een sociaal masker te hebben.

Hoe dit komt valt te verklaren als je als kijker zelf je sociaal masker afzet. Iedere kijker gaat nadenken wat hij of zo vind van wat hij of zij ziet op televisie en de mensen die te zien zijn. Vervolgens gaat de kijker oordelen. Dit oordelen lijdt er toe dat de mensen die bekeken worden denken ik wordt beoordeelt dus ik zet mijn beste beentje voor.

Het komt er in wezen op neer dat de kijker oordeelt en de reactie daarop is dat je het liefst positief beoordeeld wilt worden. Dit valt niet weg te denken uit de televisie. En het imago denken is geboren.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password