Hobby Psychologie - Afrika en verantwoordelijkheid van de leiders

Afrika en verantwoordelijkheid van de leiders


Created: 2015-05-3 Last modified: 2015-05-3 Published: 2015-05-3

Het buitenland politiek is een hot item in Nederland. Geert Wilders die zegt alle buitenlanders moeten er uit. De wat meer linkse mensen zeggen weer zoveel mogelijk mensen helpen. Ikzelf begrijp beiden kanten van het verhaal en met name de linkse redenatie dat we zoveel mogelijk mensen moeten helpen. Echter waar ik het mee eens ben met rechts en dat vind ik ook verkeerd aan de links redenatie is dat je het probleem moet leggen bij Afrika zelf.

Ik denk dat links mensen twee denkfouten dreigen te maken. De eerste is dat we het probleem kunnen oplossen door mensen te helpen in Europa. Uiteindelijk komt het hier op neer als Afrika niet mee kan komen met het westen en hun economie en veiligheid niet kan waarborgen dan blijven er mensen komen. Dit betekent dat de oplossing niet is om Afrikaanse problemen hier in Europa op te lossen. In wezen komt het hier op neer de problemen bevinden zich in het Afrikaans continent en moeten daarom ook daar opgelost worden.

De tweede denkfout die er gemaakt wordt is dat we daar heen moeten gaan en vervolgens daar de problemen op te lossen. Als wij als Europa zeggen dat we daar heen moeten gaan leid het er naar mijn idee toe dat wij ook op deze manier de macht overnemen en eigenlijk de verantwoordelijkheid van de president niet erkennen. Het erkennen van de president en het land is juist essentieel in de oplossing van het probleem. Ik denk dat we zo min mogelijk of eigenlijk nooit de verantwoordelijkheid van de leider moeten passeren. Uiteindelijk moeten we het met deze leiders een oplossing verzinnen en de leiders in dat land hun verantwoordelijkheid gunnen en geven. 

Een voorbeeld is als volgt. Europa produceert veel melk en andere zuivelproducten. Deze producten dumpen we op de markt. Europa heeft een lange geschiedenis van het beschermen van zijn eigen markt. Afrika heeft dat niet en daarom kunnen wij ongestoord zuivel dumpen. Dus de Afrikaanse leiders moeten hun verantwoordelijkheid nemen om hun eigen markt te beschermen hiertegen. Europa beschermt ook zijn eigen markt dus Afrika moet dat ook gaan doen. Wij als Europa moeten niet zeggen wij zijn verantwoordelijk voor de melkplas die we exporteren naar Afrika. Wij zijn verantwoordelijk dat we onze landbouw subsidiëren. Nee Afrika moet zeggen jullie subsidiëren jullie landbouw en hebben landbouwbeleid dus wij gaan ook landbouwbeleid invoeren om onze eigen markt te beschermen.
Voer hier uw username en password in:

Username
Password