Hobby Psychologie - De spiegel van de Boeman

De spiegel van de Boeman


Created: 2015-01-28 Last modified: 2015-01-28 Published: 2015-01-28

De spiegel van de boeman gaat over een prinsesje. Ze is beeldschoon en de meest stoere en knappe mannen dingen naar haar hand. Echter ze denkt dat die mannen dat alleen willen en dat iedereen zo aardig doet omdat ze een prinsesje is. Ze wil weten hoe het is om normaal te zijn net als alle andere mensen. Ze besluit aan iedereen te vragen hoe het is om normaal te zijn en niet verheven te zijn als prinses ver boven het normale volk. Op een gegeven moment komt ze in een kamer met een luik. De prinses wil weten wat er onder zit. Angstvallig kijkt de onderdanen haar aan en zeggen daar zit de boeman. Waarom zit de boeman onder een luik? vraagt het prinsesje. Niemand vind de boeman aardig en hij is gevaarlijk je wilt hem niet ontmoeten. Niemand wilt de boeman ontmoeten. De prinses zegt ik ben niet bang voor de boeman. Waarom zou ik bang zijn voor de boeman en ik wil alles zien en weten wat er in mijn kasteel gebeurt. Ze besluit het luik open te doen en stapt naar beneden.

Beneden is het pik donker en het ruikt een beetje muf. Haar ogen beginnen te wennen en ze voelt de aanwezigheid van de boeman. Ze zegt boeman ben je daar? De boeman reageert boos en zegt noem me geen boeman vuil wijf. Het prinses dacht ze hadden me gewaarschuwd dat de boeman niet aardig is. Ze vraagt aan de boeman weet jij misschien hoe het is om normaal te zijn? De boeman loopt naar haar toe en zegt dat weet ik wel. Eerst zal je moeten werken net zoals normale mensen doen. Doe de kolen maar in het vuur. Het prinsesje denkt de boeman heeft gelijk normale mensen werken dus zal ik dat ook moeten doen. Daar staat de schep zegt de boeman. Het prinsesje pakt de schep en schept een beetje kool in het vuur. De boeman zegt niet van die kleine beetjes, werk eens door, en schep grotere scheppen, je moet harder werken. Door de kolen komt er gruis vrij en het prinsesje is zo zwart als roet. Ze heeft nog nooit zo hard gewerkt, ze heeft nog nooit gewerkt dus ze weet ook niet hoe dat is. Het prinsesje zegt tegen de boeman ik wil graag een pauze ik ben moe. De boeman zegt normale mensen hebben geen pauze je bent nog niet eens op 5 % van je taak voor vandaag. Het prinsesje denkt hoe kan dat nou ik ben al 3 uur bezig. Het prinsesje werkt zo hard als ze kan maar ze kan de boeman maar niet tevreden stellen. Kolen scheppen schoenen poetsen kleren wassen kleren strijken eten koken ze doet het allemaal voor de boeman. De boeman zegt je bent nergens goed voor je kan helemaal niks en je bent nog lelijk ook zegt de boeman. Het prinsjes denkt dit kan niet iedereen heeft altijd gezegd dat ik mooi ben. Dus het prinsesje zegt ik ben niet lelijk ik ben het mooiste meisje van het land. De boeman zegt wil je in de spiegel kijken. De boeman pakt zijn spiegel en geeft het aan het prinsesje. Het prinsesje kijkt in de spiegel. Ze snakt naar adem en schrikt zich kapot. Wat ze in de spiegel ziet is zo lelijk, ze heeft nog nooit zoeen lelijk meisje gezien. Ben ik dat zegt ze. De boeman zegt ja dat ben jij. De mensen deden alleen maar aardig tegen je omdat je een prinses was, maar in wezen ben je helemaal niet goed. Het is het beste als je hier blijft en het koninkrijk door iemand anders laat besturen. 

Het prinsesje denkt iedereen heeft tegen me lopen liegen. Ik ben helemaal niet goed en knap en sociaal. Ik verdien het niet om prinses te worden ik moet hier blijven. Ze werkt maanden achterheen keihard en keek elke dag in de spiegel van de boeman. Ze doet de was van het paleis, schept kolen in de kachel, kookt hele feestelijke maaltijden. Maar in de ogen van de boeman doet ze niks goed. De boeman is nog steeds niet tevreden. Het prinsesje begint langzaam te vergeten wie ze was. Totdat ze de vloer aan het schrobben was. Perongeluk stoten ze een emmer water om en er ontstond een plas met water. De boeman schreeuwde kan je ook niks goed doen stom wijf. Het prinsesje zei ik ruim het wel op. Ze ging weg om een zwabber te pakken. Er staat echter geen wind in de kelder dus toen ze terugkwam was het water spiegelglad. Ze zag een meisje staan. Vies maar knap. Ze was versteld door de schoonheid van het meisje. Toen zag ze dat het meisje een zwabber had. Ze was verstelt. Ben ik dat dacht ze. Maar dan heeft de boeman lopen liegen en spraken de andere mensen de waarheid. Ze liep naar de spiegel van de boeman en keek erin en zag weer een oerlelijk meisje. Wat doe je riep de boeman. Het meisje zei ik ben niet lelijk jouw spiegel klopt niet. Je hebt lopen liegen, en ik kan nooit wat goed doen in jouw ogen. Ze smeet de spiegel op de grond en de spiegel brak in duizend stukken. De boeman zei kan je ook niks goed doen. Het prinsesje was bijna vergeten na al die maanden hard werken waar de trap was. Maar ze wist de trap te vinden. Ze klom uit de kelder.

Daar stonden de onderdanen. Ze herkende de prinses eerst niet ze zagen een vies uitgeput meisje. Toen opeens 1 iemand zei volgens mij is dat de prinses. Ze liet een groot slot op het luik van de boeman maken en zetten een kast op zodat het luik niet zichtbaar was en niemand in de verleiding kon komen om nog naar de boeman te gaan.

Waarom staat het op deze site:

Voer hier uw username en password in:

Username
Password