Hobby Psychologie - Creativiteits gen gevonden maar dat is ook het gen

Creativiteits gen gevonden maar dat is ook het gen


Created: 2012-11-4 Last modified: 2012-11-4 Published: 2012-11-4

Onderzoekers van de universiteit Semmelweis University uit Hongarije hebben het gen gevonden voor creativiteit maar ook voor psychische stoornissen zoals schizofrenie en biopolaire stoornis. Het gen dat hiervoor zorgt is het gen neureguline.

Om creativiteit te meten is gebruik gemaakt van een analyse van creatieve projecten die de mensen al hebben gedaan in hun leven. Ook is er gebruik gemaakt van testen die de creativiteit meten. Er is ook een iq test afgenomen om intelligentie te meten. De testresultaten waren overduidelijk. Mensen die hoog scoorden op creativiteit hadden ook veel van dit gen. Dit gen is al eerder in verband gebracht met psychische stoornissen. Dit houd in dat creativiteit samenhangt met psychische stoornissen.

Als je dit gen bezit betekent het nog niet dat je psychisch gestoord bent. Er zijn heel veel mensen met dit gen die erg goed  functioneren. Waardoor het functioneren minder goed verloopt bij mensen met dit gen is  onduidelijk . Wel duidelijk is dat het een deel  is van het probleem, maar er zijn meer factoren in het spel die psychische stoornissen veroorzaken dan alleen dit gen. Genen hebben echter een aan/uit-functie, maar hoe dat werkt is nog onbekend.

Het is een logische verklaring voor dat veel mensen dit gen hebben omdat het voordeel oplevert. Doordat mensen creatiever zijn kunnen ze beter functioneren dan mensen zonder dit gen.

De conclusie is dat dit gen voordelen maar ook nadelen kan hebben.
Voer hier uw username en password in:

Username
Password