Hobby Psychologie - Genen worden ondekt voor schizofrenie en autisme

Genen worden ondekt voor schizofrenie en autisme


Created: 2012-11-4 Last modified: 2012-11-4 Published: 2012-11-4

De onderzoekers bij het UMC zijn druk bezig om genen te vinden. Er is wetenschappelijk aangetoond dat de gen semaphorine 5A een rol speelt bij autisme. Bij schizofrenie zijn er 3 genen gevonden die verantwoordelijk zijn voor hersen ontwikkeling immuunsysteem en geheugen.

Bij het onderzoek naar schizofrenie is aangegeven op basis van de huidige kennis niet te voorspellen is wie schizofrenie gaat krijgen en wie niet. Er is wel duidelijk dat genetische aanleg een rol kan spelen. Bij schizofrenie is ook bekent dat iedereen psychotisch kan worden. Wat per individu verschilt is wanneer mensen psychotisch wordt. Sommige mensen worden eerder psychotisch dan andere mensen. Er is ook bekent dat door traumatische gebeurtenissen in iemands leven (oorlogstrauma) mensen ook psychotisch kunnen worden en door drugsgebruik.

Er is met dierproeven ook al bewezen dat genetisch materiaal gewijzigd kan worden door voedsel, shocks of vergiftiging. Er is ook bekent dan mensen in steden meer lijden aan psychische stoornissen dan mensen die op het platteland wonen.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password