Hobby Psychologie - Leugens lijden tot verstoort contact

Leugens lijden tot verstoort contact


Created: 2013-12-26 Last modified: 2013-12-26 Published: 2013-12-26

Iedereen wil altijd lekker sociaal met elkaar omgaan. Veel contacten en dat het allemaal soepel verloopt. De meeste mensen hebben eerlijk en open zijn tegen elkaar hoog in het vaandel staan, maar waarom eigenlijk? 

Het komt in wezen hier op neer als je liegt tegen iemand of dingen verzwijgt dan kan er niet over gepraat worden. Hoe meer je liegt hoe verder je jezelf verwijderd van de echte waarheid. Kijk naar de meest veelvoorkomende leugen. Een man is vreemdgegaan en liegt er over tegen zijn vrouw. Ik geloof niet dat het de zesde zintuig is van vrouwen. Ik denk eerder dat iedereen man of vrouw verstoort contact kan opmerken. 
- Losse eindjes in het verhaal waarvan je denkt dat klopt niet helemaal
- Veel dooddoeners
- Niet willen praten over dingen
- Zwijgen

Dit zijn de symptomen van verstoort contact. Iedereen die kan ze opmerken. Je ziet dat door deze manier van communiceren je informatie niet deelt. Een relatie is dat je dingen deelt. Je kan een partner relatie hebben een zakelijke relatie of een vriendschappelijke relatie, enz... Ik bedoel het woord relatie in het breedste zin van het wordt. Als de relatie inhoud dat je dingen deelt en liegen lijdt er toe dat je informatie niet deelt (wat vaak belangrijk is), dan is een een relatie te leggen tussen eerlijk zijn en een gezonde relatie hebben en liegen en een ongezonde relatie hebben.

Iedereen liegt wel eens en dat is normaal. Je hoeft niet de meest intieme details aan iederen te vertellen. Daarom heb  je recht op privacy.

Er is echter een heel kwalijk iets en dat is censuur. Censuur is informatie achterhouden voor bepaalde mensen. Deze mensen komen in een situatie dat iedereen tegen hun liegt. Dingen zoals openbaarheid van bestuur is vrij normaal. Als iedereen tegen je liegt kom je in een isolement terecht. Dit is zeer slecht voor je sociale leven.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password