Hobby Psychologie - De 4 grote ego vragen

De 4 grote ego vragen


Created: 2013-12-22 Last modified: 2013-12-22 Published: 2013-12-22

Ego heeft iedereen en het is geld status macht en relaties. Sommige hebben een groot ego en andere weer een klein ego. Het is niet gelijk verdeeld. Waarom mogen sommige mensen een groot ego hebben en andere niet? Je zou denken dat is een terecht vraag maar bij deze vragen zit een addertje onder het gras.

Mensen willen op dit soort belangrijke vraagstukken een goed en bevredigen antwoord. Een antwoord op vragen zoals deze:
Waarom mag iemand veel geld hebben?
Waarom mag iemand veel macht hebben?
Waarom heeft iemand een hoge status?
Waarom heeft iemand belangrijke relaties?

Als je de vragen op deze manier stelt kom je uiteindelijk op zoiets als dit:

In wezen komt het er op neer dat deze vragen direct slaan op de politiek. Politiek is in wezen niks anders dan geld macht en status verdelen. In de politiek is er een regel dat je niet op de man mag spellen. Het persoonlijk leven mag je niet in het politiek spel betrekken want dat is op de man spelen. Als het over het ego vraagstuk gaat dan zou er het volgende gebeuren als je op de man speelt:
Waarom mag jij veel geld hebben?
Waarom mag jij veel macht hebben?
Waarom mag jij een hoge status krijgen?
Waarom mag jij belangrijke relaties krijgen?

Probeer hier maar eens antwoord op te geven. Op deze vragen op deze manier is er geen goed antwoord op te geven. De consequentie kan zijn dat mensen gaan zeggen als dat je antwoord is dat je veel geld wilt hebben dan moet je het niet krijgen. Kortom er kan een straf aan een verkeerd antwoord worden verbonden. En dat is dat je een klein ego gaat krijgen. Terwijl mensen waar die vragen niet zijn gesteld een groot ego krijgen.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password