Hobby Psychologie - Eigendomsrecht

Eigendomsrecht


Created: 2013-12-20 Last modified: 2013-12-20 Published: 2013-12-21

Het is triest dat ik dit moet uitleggen. Maar het is niet zo dat de meerderheid altijd alles bepaald. Er is namelijk ook zo iets als eigendomsrecht en dit is het recht van de individu en niet het recht van de meerderheid. Stel iemand heeft een hele dure auto gekocht. Hij stapt uit bij het strand. Daar staan een groepje jongeren. Ze zeggen we willen de sleutel. De eigenaar van de auto vraagt: waarom? Omdat we in de meerderheid zijn zeggen de jongeren. De eigenaar zegt: dat hoef ik niet te doen want het is mijn eigendom.

Bij intellectuele eigendommen ligt het helaas iets ingewikkelder. Het is gangbaar dat je download en gehackte programma's gebruikt. Er zijn zelfs mensen die geld verdienen met dvd downloaden en verkopen. De makers van de dvd krijgen helemaal niks. De makers zijn in wezen de personen waarvan het hun eigendom is. Ze roepen al jaren dat het hun eigendom is en dat downloaden strafbaar moet zijn. Dit is echter geen populair standpunt. De meerderheid vind namelijk dat downloaden mag. Het is zelfs normaal. Je bent raar als je het niet doet. 

Toch wil ik terug komen in feite zijn intellectuele eigendommen ook eigendommen net zoals een auto. En ik vind dat mensen die geld verdienen aan dvd downloaden niet zoals het het hoort. Het is een andere discussie hoe rijk je mag worden. Maar als er iemand er geld aan verdiend moet het de mensen zijn waarvan de eigendommen zijn en niet van iemand anders. Met de meeste mensen waar gedownload wordt heb ik ook niet echt medelijden want die hebben meestal genoeg. Mij gaat het meer om de mensen die nu geen kans krijgen om geld te verdienen die toch wat verdienen.

Er zijn zelfs situaties bekend dat de mensen waar gedownload van wordt minder krijgen dan de mensen die het doorverkopen. Dit is de tegenovergestelde wereld. Dit is niet wat we moeten willen. De intellectuele eigendommen die gemaakt worden moet het meeste geld doorstromen naar de eigenaren daar van en niet naar mensen die het doorverkopen (illegaal).

Voer hier uw username en password in:

Username
Password