Hobby Psychologie - De fascistische ideologie.

De fascistische ideologie.


Created: 2013-11-13 Last modified: 2013-11-13 Published: 2013-11-14

Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat fascisme slecht is. Maar hoe kan het ontstaan en hoe kunnen we het voorkomen.

Als we ons allemaal aan de Nederlandse wet houden is het erg moeilijk om dat te doen.
- Geen haat zaaien
- Eigendomsrecht respecteren
- En niet mensen vergiftigen

Als we ons hier aan houden is het heel erg moeilijk. Maar hoe kunnen mensen dit soort regels omzeilen of breken. Daar kunnen vele redenen zijn wil dat mogelijk zijn. Maar als je kijkt naar de drijfveren dan is het vaak macht, status en geld, met andere worden ze willen een groot ego

Je hebt vaak verschillende partijen en elke partij wil graag winnen. Dit willen winnen speelt een essentiële rol in het kapitalistische systeem. De winnaar krijgt een groter ego en de verliezer krijgt een kleine ego in dit systeem. Dit drijft mensen om te presteren, maar het drijft ook mensen om de regels te omzeilen of te breken. Dus de kracht van het kapitalistische systeem is gelijk de zwakte. Om toch de prestatie drijfveer in stand te houden en de drijfveer om de regels te breken of te omzeilen kleiner te maken bestaat er het ongelijkheidsmaximum.

Het punt dat fascisme kan ontstaan is als je jezelf zo belangrijk vind dat jijzelf of jouw partij een hoger doel dient. Bijvoorbeeld de politie mag een huis inbreken als daar een boef is. Het hogere doel is dan boeven vangen. Een hoger doel van het leger kan zijn een vredes missie of het land beschermen. Wanneer je wilt winnen en dat je hogere doel is dus jijzelf creëer je een ideologie die die fascistisch kan worden.

Redenatie zoals als ik haat zaai win ik. Als ik die gene discrimineer win ik. Als ik die gene ontmenselijkt win ik. Als ik die gene vergiftig win ik. Dus het willen winnen kan een essentiële rol spelen in het ontstaan van fascisme. 

Het klinkt misschien raar maar er is ook een mogelijkheid tot dit en dat is dat je een ideale wereld wilt creëren waar iedereen gelijk is. Als je in de huidige wereld kijkt zijn mensen niet gelijk. Je hebt een baas en je hebt werknemers. Overal zie je een hyrargie. Overal zie je ongelijkheid. Dit is hoe mensen zich organiseren. Doormiddel van een hyrargie kan je een organisatie vormgeven. Mensen die voor absolute gelijkheid zijn kunnen bijvoorbeeld zeggen ik vind dat jij niet de baas mag zijn want dan zijn we niet gelijk, ga zelf maar eens voelen hoe dat is!!. Wat deze mensen kunnen gaan doen die dit denken is het volgende: Identiteitsfraude. En dan kom je uiteindelijk weer op het willen winnen omdat er een oorlog ontstaat.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password