Hobby Psychologie - Nieuwe stof ontdekt dat angst remt zonder bijwerki

Nieuwe stof ontdekt dat angst remt zonder bijwerki


Created: 2012-11-4 Last modified: 2012-11-4 Published: 2012-11-4

De stof XBD173 is een nieuwe stof. Deze stof heeft als eigenschap dat hij angst remt. Normale angstremmer hebben altijd heel veel bijwerkerkingen. Veelgebruikte angstremmers zijn benzodiazepinen klasse. Op lange termijn moet je steeds meer gebruiken om hetzelfde effect te krijgen. Bijwerkingen van deze medicijnen zijn slaperigeheid en gewichtstoename.

Rainer Rupprecht heeft onderzoek gedaan en alleen hoge dosis van 90mg XBD173 is effectief. De bijwerkingen die werden genoemd, bleken even hoog als bij de proefpersonen die een placebo kregen toegediend. Ook waren er geen ontwenningsverschijnselen. Geneesmiddelenconcern Novartis heeft het onderzoek gedaan en denkt er aan dit middel op de markt te brengen.

Een hobby psychologie opmerking is dat bij dit soort onderzoeken door een commercieel bedrijf altijd een zo positief beeld wordt geschetst van de situatie. Dit houdt in dat je het beste kritisch kan kijken naar dit soort onderzoeken en in je achterhoofd houden dat er een commercieel belang bij gediend is. Dit houdt niet in dat dit nieuwe middel wel eens heel erg goed kan werken maar het kan ook goednieuwsshow zijn.

Een andere, lichaamseigen, stof is oxytocine, daarover later meer.


Voer hier uw username en password in:

Username
Password