Hobby Psychologie - excommunicatie

excommunicatie


Created: 2012-11-4 Last modified: 2012-11-4 Published: 2012-11-4

Ex communicatie is begonnen in de kerk en is later overgenomen door communistische regimes. In het kort houd het in dat er niet met je gecommuniceerd wordt. Deze straf lijdt ertoe dat alle sociale contacten worden doorgesneden en dat je in ballingschap moet leven. Als je in ballingschap leeft leef je in een isolement, alle sociale contacten zijn doorgesneden. Tijdens de hoogtij van de kerk werd dit gezien als een zwaarste straf op gevangenisstraf na.

De rede dat dit als 1 van de zwaarste straffen geld is dat je al je sociale contacten kwijtraakt. Een sociaal isolement treed op. De meeste mensen halen hun levensvreugde uit sociale contacten. Ook het bedrijfsleven zijn relatie belangrijk dus het tast ook je functioneren aan op je werk. Ook is het moeilijk relatie aangaan in je prive leven als je geexcommuniceerd bent. Deze straf betekent dan ook een grote aantasting van je levenskwaliteit. Een mens is een sociaal wezen en kan niet zonder andere menselijke contacten. Het wordt als een zware straf gezien omdat het je sociale relaties zo ver aantast dat het lijden met zich meebrengt.

Een voorbeeld is dat de duitse keizer hendrik IV geexcommuniceerd werd door paus Gregorius VII. De keizer moest zwichten en heeft als straf om de excommunicatie op te heffen 3 dagen in de sneeuw te lopen met blote voeten. Dit betekent dat de druk van excommunicatie zo groot is dat mensen zwichten onder de druk zelfs deze duitse keizer.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password