Hobby Psychologie - Patienten krijgen weer privacy en psychiaters hebb

Patienten krijgen weer privacy en psychiaters hebb


Created: 2010-09-9 Last modified: 2010-09-9 Published: 2010-09-9

Er is een rechtszaak gewonnen voor privacy en beroepsgeheim. In het nieuwe registerringsysteem dat gehanteerd werd, moesten psychiaters diagnostische gegevens doorgeven aan de zorgverzekeraar. De vrije psyche heeft een rechtszaak aangespannen omdat de privacy van de patiënt in gevaar was en het beroepsgeheim van de psychiaters.

Het college van beroeps en bedrijfsleven (CBP) heeft de volgende uitspraak gedaan: Het besluit van 2008 dat diagnostische gegevens aan verzekeraars en de cliënt verstrekt moet worden wordt vernietigd. Binnen 6 weken moet er een nieuwe uitspraak gedaan worden.

Er is op de vrije psyche meer informatie de vinden over andere rechtszaken. De volgende rechtszaken zijn ook bezig. De dbc waar diagnose behandel wordt vastgesteld heeft het idee dat het een product is. Volgens de vrije psyche loopt dit mis om de volgende rede. De rede dat dit mis loopt omdat de dienst die ze leveren geen product is. Bij een normaal product of dienst is er een begin een proces en een einde. En voor dit krijg je een vergoeding. In dit geval is dit niet mogelijk omdat het proces niet eindigde en het resultaat onbekend is en niet vast te stellen.

Lees meer op de vrije psyche
http://www.devrijepsych.nl/

Voer hier uw username en password in:

Username
Password