Hobby Psychologie - Programmeren: Kaders aangeven door te pesten

Programmeren: Kaders aangeven door te pesten


Created: 2012-11-4 Last modified: 2012-11-4 Published: 2012-11-4

Mensen zijn te programmeren en hier wordt druk gebruik van gemaakt. Zie de maakbare samenleving. Een van de manieren van programmeren is kaders aangeven. Deze kaders worden aangegeven door iemand weg te pesten.

Kaderen is een veel gebruikte manier. Het idee is je behandeld een mens niet meer als een mens maar als een paard. De manier hoe ze paarden laten leren is als een paard wat fout doet deze te corrigeren. Dit corrigeren gebeurt door het paard een onprettig gevoel te geven. Dit kan ook bij mensen. Je kan mensen een onprettig gevoel geven door ze te pesten.

Een voorbeeld is dat een meisje van 16 pianoles neemt. Volgens de wetten en regels van het land mag ze piano les nemen. Echter de pianolerares vind echter dat dit meisje dat niet mag. Hier wordt dan ook een kader aan gesteld. Ze gaat roken in het klaslokaal en het meisje pesten en niks leren. De moeder van het meisje wordt boos. Maar de lerares zegt dat ze helemaal geen les wilt geven aan dit kind. Je ziet dan ook dat officieel is het goed geregeld. Maar officieus heeft ze geen recht op de piano les want ze wordt weggepest. Dit doet deze pianolerares niet bij iedereen want dan heeft ze geen klanten meer. Ze selecteer mensen die ze kaderd en mensen die niet gekaderd worden. Als grote groepen mensen gaan kaderen dan lijdt dat tot discriminatie.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password