Hobby Psychologie - Waarom moet talent bovenaan in de hierarchie

Waarom moet talent bovenaan in de hierarchie


Created: 2012-11-4 Last modified: 2012-11-4 Published: 2012-11-4

We kennen ze allemaal de sterren van de wereld. Madonna, nirvana, puff daddy en nog veel meer. Ze verdienen bakken met geld en veel mensen zeggen kan dat niet wat minder. Hiervoor is er wel een oplossing namelijk het ongelijkheidsmaximum, maar er is ook een alternatief en dat is dat talent niet de baas wordt maar dat andere mensen de baas worden, namelijk echte leiders en geen creatieveling

Het probleem hier bij is dat er een ander soort van hierarchie ontstaat. Deze hierarchie is geen piramide maar een ruit. Dit is echter geen gezonde piramide. Er zijn de volgende problemen.
- Groepsdruk
- Werkdruk verdeling
- Rangorde probleem en Onderdrukking en Narcisme

Groepsdruk
Iedereen weet wel dat groepen mensen druk kunnen uitoefenen. Neem een groep fynoord supports en 1 ajax supporter. De ajax supporter wil niet tussen de fynoorders terecht komen. Maar het kan best zo zijn dat een ajax supporter vrienden is met een fynoordsupporter die in die groep zit.  Waarschijnlijk zal de fynoordsupporter de ajax supporter negeren of onaardiger doen omdat de groepsdruk is dat ze moeten winnen van ajax. Je ziet dan ook dat de twee als ze niet in een groep zitten prima vrienden kunnen zijn maar wanneer ze in een groep zitten dat de vriendschap verbroken wordt. De groepdruk zorgt er in dit geval voor dat de vriendschap tijdelijk op een laag pitje komt te staan. Dit komt omdat de supporters belangen hebben bij de wedstrijd en willen winnen. Deze belangen die groepen hebben die worden uitgedragen en onderling worden deze belangen versterkt. Deze belangen kunnen zelf zo zwaar wegen dat de groep zegt dat je geen vrienden van een andere groep mag hebben. 

In het geval van een hierarchies piramide heb je verschillende lagen in de hierarchie. Elke laag oefent druk uit om zijn of haar belangen vrij te stellen en zoveel mogelijk de positieve richting op te sturen zoals meer loon. Dit is op zich niet zo erg omdat in de piramide hierarchie aan de top macht hebben om de druk te weer staan. In dit geval is er tegenmacht tegen de groepsdruk die kan ontstaan binnen een groep. In sommige situaties is deze druk zelfs zo groot dat de groep het nadeel treft in plaats van de eenling aan de top. 

Bij de ruit is het echter zo dat de groepsdruk ongezond is. In het midden van de hierarchie is de grootste groep. Onder aan de hierarchie is een eenling namelijk de creatieveling met talent. Deze eenling heeft geen macht en kan dus geen tegendruk bieden aan de groepsdruk. Het belang is vaak geld en dit zorgt ervoor dat in de ruit hierarchie de mensen onderaan deze hierachie onderdrukt gaan worden en vernederd en uitgebuit omdat de groep eenmaal sterker is en met meer en meer macht heeft. In dit geval is er geen tegenmacht tegen de groep.

Werkdruk Verdeling
Bij de piramide hierarchie zie je dat bovenaan de hoogste eisen worden gesteld aan mensen, maar de mensen bovenaan de piramide hebben ook mogelijkheden om aan deze hoge eisen te voldoen. Ze hebben namelijk hun mensen ervoor. Onderaan de piramide heb je lagere eisen maar deze mensen hebben ook minder mogelijkheden om hun werk te verrichten omdat ze het zelf moeten oplossen. Ze kunnen niet delegeren. Je ziet dat de eis die aan het hele bedrijf wordt gesteld dat de werkdruk verdeeld word door de piramide en dit is vrij gebruikelijk.

In de ruit hiërarchie is het probleem dat de werkdruk voor het bedrijf neerkomt op die 1 of paar creatieveling onderaan de hierarchie. De mensen boven deze mensen die oefenen alleen maar druk uit en die doen verder niet zoveel. Je ziet dat de mensen bovenaan de hierarchie altijd de meeste waardering krijgen terwijl de mensen onderaan de hierarchie het werk doen en weining waardering krijgen. Dus je ziet dat zowel werkdruk als waardering in de ruit hierarchie niet eerlijk wordt verdeeld. Dit is dan ook een probleem in de ruit hierarchie

Rangorde probleem en onderdrukking en narcisme
In wezen komt het er op neer dat de creatieveling het belangrijkste werk verricht. De meeste mensen zeggen dat de gene die het belangrijkste werk verricht bovenaan de hierarchie moet staan zoals in de piramide. In de ruit hierarchie is dit niet het geval. Wat hier gebeurt is dat bovenaan de mensen gaan compenseren dat ze minder werk doen. Dit doen ze vaak door te denken dat ze meer waard zijn. Dit is ook wel het kenmerk van narcisme. Liegen gebeurt dan ook vaak want je helpt jezelf er heel erg mee om jezelf omhoog te lullen. Het gaat niet meer om wat je doet maar wat men denkt dat je bent. Wat ook gebeurt is de creatievelingen omlaag lullen. Er moet een onderscheid gemaakt worden tussen mensen bovenaan de hierarchie en onderaan. Maar omdat onderaan de mensen met talent zitten is er maar 1 mogelijkheid om dit op te lossen. En dat is de creatievelingen onderdrukken. Omdat er maar 1 mogelijkheid is om de rangorde in stand te houden worden de mensen aan de top narcistisch onderdrukken en liegen. De creatievelingen komen in wereld 13

Voer hier uw username en password in:

Username
Password