Hobby Psychologie - Het einde van de bonus cultuur

Het einde van de bonus cultuur


Created: 2012-11-4 Last modified: 2012-11-4 Published: 2012-11-4

We leven in een wereld die steeds sneller gaat en die steeds meer om geld draait maar is dat goed. Aan de top is een bonus cultuur en de bonus bepaalt ongeveer hoe goed je het doet. Geen bonus is slecht en een hoge bonus is erg goed. Maar het kan ook anders. Ik ga er van uit dat je de volgende twee stukken hebt gelezen.


In het filmpje hebben we gezien dat geld niet per definitie lijdt tot een betere prestatie. Echter we weten zelfs dat het lijdt tot een slechtere prestatie. Dit is dan ook het eerste argument om te stoppen met de bonus cultuur. Zoals je hebt kunnen lezen kunnen grote groepen niet mee doen met de bonus cultuur. Dit betekent dat alleen de elite profiteert van de bonus cultuur maar de mensen er onder niet. Weer een argument om te stoppen met de bonus cultuur. Maar wat komt er voor in de plaats

Wanneer je het ongelijkheidsmaximum invoert hoef je niet meer bonussen te geven. Wanneer het goed gaat met een bedrijf krijg je meer loon dan wanneer het slecht gaat met een bedrijf. Een andere voordeel dat deze manier de autonomie van de mensen juist vergroot. Ze kunnen zelfstandiger gaan werken omdat ze niet afhankelijk zijn van bonussen. Stel dat er geen geld was voor een bonus dan is het nog steeds mogelijk om wat je wilt gaan doen te doen. Ook profiteren de mensen die niet in aanmerking komen van bonussen hiervan, in de organisatiestructuur met het ongelijkheidsmaximum profiteren alle lage in een bedrijf ervan als de lonen omhoog gaan.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password