Hobby Psychologie - Welkom bij hobby psychologie

Welkom bij hobby psychologie


Created: 2017-01-3 Last modified: 2017-01-3 Published: 2017-01-3

Psychologie is een wetenschap waarbij gedrag van mensen worden bestudeerd en geanalyseerd. Bestudering en behandeling van gedrag van mensen dat men ziek noemt werd is het domein van de psychiatrie en werd tot voor kort vooral gedaan door psychiaters. De mensen achter hobby psychologie denken dat psychologische/psychiatrische kennis voor iedereen toegankelijk gemaakt moet worden en gepraktiseerd. De reden hiervoor is dat mensen zo hun eigen gedrag kunnen analyseren en zich kunnen ontwikkelen. Als mensen zich op psychisch gebied ontwikkelen en stabieler worden zal dit een positieve impact hebben op de samenleving omdat psychologie onderdeel vormt van de algemene beschaving.

Ook is het een onderdeel van deze site geworden dat inzicht wordt gegeven in destructieve machtsstructuren.  
Meer... 


Een mens is een sociaal wezen. Op school houden we ons voornamelijk bezig met het leren van  non-sociale  dingen en worden we alleen aangesproken op ons gedrag als we iets fout doen. Wat hobby psychologie beoogt is zelfkennis, waarmee je je bewust wordt wat je doet en waarom en je gelijk helpt zien dat er meer mogelijkheden zijn zodat je minder fouten hoeft te maken.
 
Dagelijks vindt er interactie plaats tussen jou en je omgeving. Als je begrijpt hoe problemen onstaan kan je misschien je eigen problemen zelf oplossen.
 
Als je je ontwikkelt zal je automatisch jezelf ontplooien in deze richting. Als je jezelf voldoende ontwikkeld hebt kan je andere mensen helpen of een opleiding richting psychiatrie gaan volgen.